RECEPTY » Grilování
Grilovaná zelenina

Předem si čerstvou zeleninu nakrájíme na "přiměřeně velké" kousky. Nám se nejlépe osvědčila paprika (vyberte 2-3 barvy, aby to lahodilo i oku Laughing), cuketa (radši menší), rajče a lilek. Pozor, lilek krájejte na tenké plátky. Je poněkud tužší, takže potřebuje i trochu delší dobu na grilování. Ale vyplatí se to.

Vše posypeme grilovacím kořením (pokud nemáte svoji vlastní směs) - existuje i přímo koření na zeleninu na gril - a "zastříkneme" olivovým olejem. Olej ve spreji je pro tento účel ideální, protože zelenina si sama "pustí" trochu vody, takže je zbytečné plýtvat "tekutým" olejem. Zeleninu při nakládání ani nesolíme - na talíři se dá zelenina skvěle dochutit i dosolit a stačí to tak. Zeleninu necháme naloženou asi tak pět hodin.

Pro nakládání o pozdější grilování můžu doporučit olivový bylinkový sprej. Je na tohle fakt dobrý.

Grilujeme na grilovacím hliníkovém tácku. Během grilování občas zeleninu trochu promícháme a zastříkneme olejem, abychom ji nevysušili.

Jednoduché a výborné!!!!!!!!!

Ještě poznámka. Grilované zelenině lépe "sluší" klasický gril na dřevěné uhlí než plynový gril.


NÁZORY A DOTAZY NÁVŠTĚVNÍKŮ

Cibulové kroužky

My jsme zase zkoušeli cibuli. Nejlepší je nakrájet ji na kroužky.

Jinak je příprava stejná jako popisujete u Grilované zeleniny.

Je zajímavé vyzkoušet různé druhy cibule. Někomu chutná klasická, někomu radši červená nebo bílá, které jsou méně ostré. Moc dobrá je i velká salátová cibule, která je ještě sladší.

Tak, dobrou chuť.


NÁZORY A DOTAZY NÁVŠTĚVNÍKŮ